VOEDINGSADVIES

Bij mij kan u terecht voor een professioneel voedingsadvies op maat.

Ik geef begeleiding en wetenschappelijk advies aan de patiënten die een dieet volgen. Ik zet de dieetadviezen van de arts om in adviezen die rekening houden met uw eet- en leefgewoontes om zo te kunnen genieten van een gezond lichaam.


Hieronder kan u mijn specialisaties terugvinden, maar ook voor andere voedingsadviezen zoals bv. bij hypertensie, hypercholesterolemie,... kan u bij mij terecht.

Specialisaties

Voedingsadvies bij

overgewicht of onderdergewicht

 VOEDINGSADVIES BIJ DIABETES

VOEDINGSADVIES BIJ KINDEREN

VOEDINGSADVIES BIJ

MAAG-DARMKLACHTEN

bv. LOW FODMAP DIEET

VOEDINGSADVIES BIJ VOEDINGSALLERGIEËN EN

-INTOLERANTIES

Door de media is het moeilijk om nog te weten wat gezonde voeding is.

Bij adviezen voor gewichtsverlies of gewichtstoename werk ik aan de hand van de voedingsdriehoek.

Bij het opstellen van een advies probeer ik zoveel mogelijk rekening te houden met de huidige eet- en leefgewoontes.

Zo kunnen we samen streven naar een haalbaar advies. Ik werk niet met strenge diëten, maar probeer te streven naar een gezonde en haalbare levensstijl. Het diabetes dieet is niet zo simpel als het lijkt en vergt toch de nodige uitleg.

Het is veel meer dan suikers weglaten. bij mij kan u terecht voor begeleiding en educatie in verband met diabetes. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld de mythes rond suiker en andere vragen uitklaren. Maar ook de glucose leren meten hoort er in sommige gevallen bij.


Ik begeleid zowel patiënt pre-diabetes, voortraject en zorgtraject al dan niet in combinatie met overgewicht.Bij mij kunnen kinderen voor zowel gezonde voeding als voeding bij onder- en ovgewicht terecht.

tijdens de consulten worden aan de hand van thema's op een speelse manier nieuwe dingen over de voeding aangeleerd.

Op deze manier is het veel gemakkelijker om naar een gezonde voeding om te schakelen.  Dit doen we steeds met werkpunten en in samenspraak.


Ook voor diëten van kindervoedselallergieën en -intoleranties kan u bij mij terecht.Heeft u last van maag-darmklachten zoals diarree, constipatie, flatulentie,... Er zijn verschillende voedingsmiddelen die invloed hebben op deze klachteN.

Vaak kunnen met kleine aanpassingen in het voedingspatroon al heel wat klachten verminderd worden. In andere gevallen kan u ook voor het low Fodmap dieet bij mij terecht.

Ik volgde hiervoor verschillende opleidingen waaronder die van de allergiediëtisten om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Heeft u vragen of nood aan adviezen bij bepaalde voedselallergieën of - intoleranties, dan help ik je graag met je wegwijs te maken in de diëten.

Ook extra uitleg rond etiketten lezen krijgen hierbij extra aandacht. Zo kan u ook bij nieuwe producten leren inschatten. 

Heeft u coeliakie (glutenintolerantie), lactose-intolerantie, koemelkeiwitallergie, ...

dan help ik je hier graag mee verder.